NIEUWS
Verschillen in uitkering

Traditiegetrouw bereiken veel lijfrentepolissen in de laatste maanden van het jaar hun einddatum. De afgelopen jaren was de rente (vrijwel) nihil, of zelfs negatief. Dit resulteerde in aanzienlijk lagere periodieke uitkeringen voor mensen die hun lijfrentekapitaal wilden omzetten, dan ze oorspronkelijk hadden verwacht.

Het afgelopen jaar is de rente echter aanzienlijk gestegen. Op dit moment kan iemand die een lijfrente-uitkering met een looptijd van tien jaar wil aanschaffen, een rentevergoeding tot wel 2,5% ontvangen. Dit betekent dat de uitkering hoger is dan die voor iemand die diezelfde uitkering een jaar geleden aanschafte.

Niettemin moeten we voorzichtig optimistisch blijven: ook met 2,5% blijft het rendement bescheiden. Voor mensen die bereid zijn enige financiële risico’s te nemen, blijft een beleggingslijfrente een aantrekkelijk alternatief. Zolang het gemiddelde beleggingsrendement over een periode van tien jaar maar hoger is dan 2,5%, zal een beleggingslijfrente meer opleveren. 

Als voorbeeld, met een inleg van EUR 80.000 en een gemiddeld beleggingsrendement van 5%, kan het verschil al oplopen tot ongeveer EUR 12.000.

Bent u geïnteresseerd in een beleggingslijfrente?

Op onze website kunt u eenvoudig berekenen wat een beleggingslijfrente voor u kan opleveren Pensioenbeleggen | Lijfrente | Vermogen op als aanvulling op uw pensioen.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!