NIEUWS
Hoe werkt een beleggingslijfrente?

Als u een lijfrente-uitkering op beleggingsbasis overweegt dan is het belangrijk om te weten hoe een beleggingslijfrente werkt. 

Wanneer u kiest voor een lijfrente-uitkering bij een bank dan is uw uitkering gegarandeerd. De bank berekent uw uitkering op basis van de rentestand bij de aanvang van uw uitkering en u weet gedurende de gehele looptijd precies hoe hoog uw uitkering zal zijn.  

Kiest u daarentegen voor een lijfrente-uitkering bij een beleggingsonderneming zoals Pensioenbeleggen, dan wordt uw geld belegd. Bij aanvang wordt uw uitkering berekend op basis van de wettelijke rente, ook wel het u-rendement genoemd. Elk jaar wordt de hoogte van uw uitkering opnieuw berekend. Als het behaalde beleggingsrendement hoger is dan de wettelijke rente, dan stijgt uw uitkering het jaar erop. Het is echter belangrijk te realiseren dat er een risico aan verbonden is, het beleggingsrendement kan namelijk ook lager uitvallen. 

In de afgelopen maanden lag het u-rendement tussen de 2,5% en 2,9%. Zolang de beleggingsonderneming in staat is om een gemiddeld beleggingsrendement te behalen dat hoger is dan dit percentage, dan blijft uw uitkering stijgen. 

Als u voor een lijfrente-uitkering bij een bank heeft gekozen, dan stijgt uw uitkering niet mee met de hogere rente, maar blijft gebaseerd op de lagere rente bij aanvang.

Bent u benieuwd wat Pensioenbeleggen voor u kan betekenen?  

Op onze website vindt u meer informatie, kunt u berekenen wat een beleggingslijfrente u kan opleveren en kunt u eenvoudig een beleggingsrekening openen.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!