stamrecht

Begin vandaag
nog te beleggen
voor uw pensioen
van morgen

Pensioenbeleggen is een label van Index People.

Sinds onze oprichting in dienst van de belegger

Index People is in 2007 opgericht uit frustratie en noodzaak. In Nederland was efficiency en beleggen zonder tegengestelde belangen ver te zoeken. Daarom hebben wij een nieuwe invulling gegeven aan de rol van vermogensbeheerder. Wij vertellen u geen mooie verhalen. We zijn duidelijk en transparant over kosten én opbrengsten. Het is onze missie om in dienst te staan van u, zodat u kunt profiteren van het rendement op uw belegging. Want uw belang, is ons belang. Zoals het hoort.

Onze aanpak bieden we nu ook aan als beleggingsmogelijkheid voor pensioen. Pensioenbeleggen is geheel verzorgd door en op basis van de beleggingsovertuigingen van Index People.

Grondleggers van indexbeleggen in Nederland

Index People behoort tot de grondleggers van indexbeleggen in Nederland. Het beheren van vermogen doen wij uitsluitend via index-oplossingen. Wij kiezen indien mogelijk voor indexfondsen in plaats van beursgenoteerde indextrackers (ook wel ETF’s genoemd). Indexfondsen kopen wij rechtstreeks bij vooraanstaande aanbieders (en niet op de beurs). Zo vermijden wij de handelskosten (“spread”). Index People behoort tot de meest kosten efficiënte vermogensbeheerders van Nederland. En dat is goed voor onze klanten. Wat er niet weglekt aan kosten, komt ten goede aan het rendement.

Wij werken volgens duidelijke uitgangspunten

Wij werken volgens duidelijke uitgangspunten. Dat rendement niet maakbaar is bijvoorbeeld. Rendement is wat de markt de belegger geeft voor het genomen beleggingsrisico. Verder is goed en breed spreiden belangrijk om het risico van een beleggingsportefeuille te verlagen.

Ook geloven wij niet in markttiming, het kunnen kiezen van het juiste in- en uitstapmoment. Volgens ons zijn financiële markten niet te voorspellen. Uit onderzoek blijkt keer op keer dat actieve managers hun voorspellingen niet waarmaken. Volgens een onderzoek van Lipper, een autoriteit op het gebied van fondsenresearch, blijkt 85% van de actieve fondsen de index niet te kunnen verslaan. Een actieve manager voegt alleen kosten en beleggingsrisico toe.

De aanpak van Index People werkt

De aanpak van Index People werkt. Wij halen op alle onafhankelijk onderzochte punten een hogere klantscore dan het gemiddelde van andere onderzochte vermogensbeheerders.

Meer informatie over Index People vindt u op www.indexpeople.nl.

Actueel