NIEUWS
Lijfrente bij een verzekeraar een goed idee?

Mocht u uw lijfrentekapitaal willen gebruiken voor een periodieke lijfrente-uitkering, dan heeft u de keuze tussen een bank, een beleggingsonderneming of een verzekeraar. Recentelijk bieden veel verzekeraars een hogere rentevergoeding en daarmee een aantrekkelijkere uitkering dan banken. Maar is de keuze voor een verzekeraar altijd de beste keuze?

Het belangrijkste verschil tussen een verzekeraar, een bank en een beleggingsonderneming is wat er met uw geld gebeurt als u onverhoopt komt te overlijden gedurende de looptijd van uw uitkering. Aangezien u, als u met pensioen gaat, zich doorgaans bewust bent van de eindigheid van het leven, is dit een belangrijk aandachtspunt.

Bij een verzekeraar vervalt uw lijfrentekapitaal bij overlijden aan de verzekeraar, wat betekent dat uw nabestaanden niets ontvangen. Hoewel u kunt verzekeren dat (een deel van) de uitkering doorgaat aan uw partner, is het geen garantie dat uw partner de einddatum van uw uitkering zal halen. Het is zelfs mogelijk dat uw partner eerder komt te overlijden dan uzelf.

Bij een bank of beleggingsonderneming is de situatie anders: ongeacht of uw erfgenamen uw partner, kinderen, buren of een goed doel zijn, bij overlijden gaat uw lijfrentekapitaal in zijn geheel naar uw erfgenamen.

Wilt u weten wat Pensioenbeleggen voor u kan betekenen? 

Op onze website vindt u meer informatie, kunt u berekenen wat een beleggingslijfrente u kan opleveren, en kunt u eenvoudig een rekening aanvragen.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!