NIEUWS
Meeste mensen die minder gaan werken vergeten pensioen

Bijna 70% van de mensen die besluit om minder te gaan werken kijkt uitsluitend naar de gevolgen voor het huidige inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van I&O Research in samenwerking met Wijzer in Geldzaken. Minder gaan werken heeft echter ook gevolgen voor de pensioenopbouw en dus voor uw inkomen na uw pensioen. Zeker wanneer het gaat om een langere periode waarin minder gewerkt wordt kunnen de gevolgen voor het inkomen na pensioen aanzienlijk zijn.

Wijzer in Geldzaken heeft voor verschillende voorbeeldsituaties in kaart gebracht wat de gevolgen voor het huidige én het toekomstige inkomen zijn wanneer u besluit om meer of minder te gaan werken. Hoewel elke situatie uiteraard weer anders is, geven deze voorbeeldsituaties een aardige indruk.

Vanzelfsprekend zijn er vaak goede redenen om minder te gaan werken, maar het is verstandig dat u zich ervan bewust bent dat minder werken ook gevolgen heeft voor uw pensioen. Een goed moment om eens te kijken naar uw algehele pensioensituatie, zodat u op tijd actie kunt ondernemen wanneer dat nodig is. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf een aanvulling op uw pensioen op te bouwen.

Voor meer informatie over de mogelijkheden om zelf een aanvulling op uw pensioen op te bouwen bekijk onze lijfrente en stamrecht oplossingen.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!