NIEUWS
Hoe kiest u de juiste beleggingslijfrente?

Wanneer u uw lijfrentekapitaal wilt gebruiken voor de aankoop van een periodieke uitkering dan kan een beleggingslijfrente een goed alternatief zijn. Er is geen heel hoog beleggingsrendement nodig om een hogere uitkering te bereiken dan de uitkering die u van een bank ontvangt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u het beleggingsrisico kunt en wilt lopen.
 
Er zijn verschillende aanbieders die een beleggingslijfrente aanbieden. Waar moet u nu op letten bij de keuze voor een aanbieder?
 
In de eerste plaats zijn er grote verschillen tussen de kosten die de verschillende aanbieders in rekening brengen. De verschillen bedragen zo maar (meer dan) een procent van uw rendement, jaar in jaar uit. Dat scheelt flink in de uitkering die u ontvangt.
 
Daarnaast zijn er aanbieders die uitsluitend beleggen in (huis)fondsen van de eigen maatschappij. Andere aanbieders hebben geen eigen fondsen. Die aanbieders zijn dus onafhankelijk bij de samenstelling van uw beleggingsportefeuille. Zij hebben geen enkel eigen belang bij de beleggingskeuzes.
 
Ook bij onafhankelijke aanbieders zijn er verschillen: Sommige aanbieders kiezen bij de samenstelling van uw beleggingsportefeuille slechts uit een beperkt aantal fondsen, bijvoorbeeld omdat hun ICT-systemen het gebruik van een groot aantal verschillende fondsen niet toelaat. Daardoor is het moeilijker om de juiste beleggingskeuzes te maken.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!