NIEUWS
Doorbeleggen met een uitkerende lijfrente bij Pensioenbeleggen

Bereikt u binnenkort uw pensioendatum en wilt u kans maken op een hoger rendement dan de rente die u bij een bank ontvangt? Dan is het goed om te weten dat Pensioenbeleggen.nl de mogelijkheid biedt om ook in de uitkeringsfase door te beleggen met een lijfrente- of een stamrechtkapitaal.

Het verschil tussen een bancaire lijfrente of een verzekerde lijfrente

Wanneer u uw lijfrente uitkering aankoopt bij een bank, dan staat deze uitkering voor de gehele looptijd vast. De hoogte van uw uitkering wordt gebaseerd op de huidige rente. Hoewel die rente op dit moment wat hoger is dan de afgelopen jaren, is de rente nog altijd laag. Door te kiezen voor een beleggingslijfrente maakt u kans op een hoger rendement. Een hoger rendement resulteert in een hogere uitkering. Over de gehele looptijd kan dat een aanzienlijk verschil betekenen.

Hoe werkt het?

U kiest binnen de grenzen van de regelgeving de looptijd van uw uitkering. Bij aanvang wordt uw uitkering berekend op basis van de wettelijke rekenrente, vergelijkbaar aan de rente die u bij een bank zou ontvangen. Eén keer per jaar wordt uw uitkering opnieuw berekend op basis van het behaalde beleggingsrendement. Is het beleggingsrendement hoger dan verwacht? Dan stijgt uw uitkering. Het omgekeerde kan ook het geval zijn: bij een tegenvallend beleggingsrendement kan uw uitkering dalen. Aan het eind van de door u gekozen looptijd is uw kapitaal volledig aan u uitgekeerd.

Een rekenvoorbeeld

Stel dat u een lijfrentekapitaal van EUR 100.000 heeft opgebouwd en u wilt dit in 12 jaar laten uitkeren. Bij een bank ontvangt u tegen de huidige tarieven een uitkering van ongeveer EUR 780 per maand. Kiest u voor een beleggingslijfrente bij Pensioenbeleggen.nl en bedraagt het gemiddelde beleggingsrendement 5%? Dan bedraagt uw gemiddelde uitkering EUR 886 per maand. Over de gehele looptijd ontvangt u dan ruim EUR 15.000 meer dan bij een bank.

Nu al overstappen maar pas later uitkeren

Wilt u graag doorbeleggen in de uitkeringsfase maar wilt u de uitkering nog niet direct laten beginnen? U kunt ook kiezen voor Pensioenbeleggen wanneer u de uitkering pas over één of enkele jaren wilt laten ingaan. Wij beleggen uw lijfrentekapitaal direct maar we starten de uitkering pas vanaf het moment waarop u de uitkering wilt laten beginnen. Uiteraard moet u bij de startdatum van de uitkering die u kiest wel rekening houden met de fiscale regels.

Overlijden in de uitkeringsfase

Wanneer u gedurende de looptijd van uw uitkering onverhoopt overlijdt dan wordt de uitkering voortgezet ten behoeve van uw erfgenamen. In tegenstelling tot verzekeringsproducten vindt er dus nooit vermogensverlies plaats bij overlijden. Wel zo’n prettig idee!

Stamrecht

Heeft u geen lijfrente- maar een stamrechtkapitaal? Ook dan kunt u terecht bij Pensioenbeleggen. Wij bieden namelijk ook stamrechtrekeningen aan. Een stamrechtrekening is bedoeld voor mensen die vóór 2014 een ontslagvergoeding hebben ontvangen en die vergoeding hebben ondergebracht op een stamrechtrekening, in een stamrechtpolis of in een stamrecht BV.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u kijken op https://pensioenbeleggen.nl/lijfrente/#uitkerend.

Op deze website kunt u ook heel eenvoudig een proefberekening maken om te zien wat een beleggingslijfrente u op kan leveren.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!