Pensioen beleggen home

Begin vandaag
nog met beleggen
voor uw pensioen
van morgen

Pensioenbeleggen voor werkgevers

Een goede pensioenregeling is één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden. Veel werkgevers die nog geen pensioenregeling voor hun medewerkers hebben getroffen vinden de kosten van een pensioenregeling hoog. Dat geldt nog meer voor jonge ondernemingen. Daarnaast bevat de wetgeving veel regels zodat een ‘normale’ pensioenregeling vaak niet aansluit bij de individuele wensen en persoonlijke omstandigheden van medewerkers.

Het belang van uw medewerkers

Met Pensioenbeleggen stelt u uw medewerkers in staat om zelf vermogen op te bouwen voor hun inkomen na hun pensioen. U treft géén pensioenregeling bij een pensioenfonds of verzekeraar, maar u kent uw medewerkers een stukje salaris toe dat uw medewerkers kunnen beleggen op hun persoonlijke beleggingsrekening bij Pensioenbeleggen. Dat bespaart u een boel rompslomp én u kunt het arrangement altijd weer beëindigen wanneer u dat op een later tijdstip wenst. Daarnaast kunnen uw medewerkers een individuele rekening veel beter laten aansluiten op hun individuele behoefte dan bij een standaard pensioenregeling. Elke medewerker heeft immers weer andere wensen.

veelgestelde pensioen vragen

Flexibele risicodekkingen

Een pensioenregeling via een pensioenfonds of verzekeraar biedt vaak ook een uitkering in geval van overlijden of arbeidsongeschiktheid van uw medewerker. Het komt echter vaak voor dat er meer is verzekerd dan nodig. Zo is lang niet meer altijd behoefte aan een levenslang partnerpensioen, maar uw medewerker betaalt daar wel voor.

Bij Pensioenbeleggen is geen sprake van meeverzekerde overlijdens- of arbeidsongeschiktheidsdekkingen. Uw medewerkers kunnen, indien zij daar behoefte aan hebben, zelf een verzekering bij een verzekeraar afsluiten om het (financiële) risico van overlijden of arbeidsongeschiktheid af te dekken. Daarbij verzekert elke medewerker precies datgene waar behoefte aan is en wordt dus nooit teveel premie betaald. Een aandachtspunt is wel dat medische waarborgen verlangd kunnen worden.

Overlijden

Hoewel Pensioenbeleggen dus geen dekking biedt voor een partnerpensioen, komt bij onverhoopt overlijden van uw medewerker de waarde van de rekening wel volledig ter beschikking aan de erfgenamen van uw medewerker. Bij een traditionele pensioenregeling is dat niet altijd zo.

Pensioendatum

Op de pensioendatum zet uw medewerker het opgebouwde vermogen om in een periodieke uitkering. Hoewel hiervoor wettelijke regels van toepassing zijn heeft uw medewerker veel meer flexibiliteit dan bij een ‘traditionele’ pensioenregeling. In de eerste plaats heeft uw medewerker de keuze uit een groot aantal aanbieders van (aanvullend) pensioenuitkeringen in plaats van uitsluitend een beperkt aantal verzekeraars. Ook kan uw medewerker veel makkelijker kiezen voor een tijdelijke uitkering in plaats van een levenslange uitkering. Koopt uw medewerker de pensioenuitkering aan bij een bank of beleggingsonderneming? Dan geldt ook na de pensioendatum dat bij overlijden het geld altijd toekomt aan de erfgenamen. Een belangrijk voordeel ten opzichte van een traditionele pensioenverzekering.

Belastingvoordeel

Bij Pensioenbeleggen betaalt u als werkgever geen pensioenpremie aan een verzekeraar of pensioenfonds, maar betaalt u uw medewerkers uit een (extra) deel van het salaris. De inleg van uw medewerker wordt betaald uit dit (extra) salaris. Bedragen die uw medewerker inlegt zijn tot een bepaald maximum aftrekbaar van de belasting. Uw medewerker krijgt dus een deel van het ingelegde bedrag terug bij de belastingaangifte. De uiteindelijke pensioenuitkeringen zijn belast. Vaak is dan echter een lager belastingtarief van toepassing.

waardeoverdracht pensioen

Beleggen

De naam Pensioenbeleggen zegt het al: De inleg van uw medewerkers wordt belegd in beleggingsfondsen. Hoewel beleggen geen garantie biedt levert beleggen historisch gezien meestal meer op dan sparen. Omdat pensioen over een jarenlange looptijd wordt opgebouwd levert dit ‘rendement op rendement’ een aanzienlijk hoger pensioen op.

Pensioenbeleggen biedt verschillende beleggingsprofielen aan, waardoor elke medewerker belegt in het profiel dat het meest bij hem of haar past. Pensioenbeleggen is een label van Index People, een van de grondleggers in Nederland van indexbeleggen. De beleggingsmethode van Index People gebruikmakende van indexbeleggingen kent zeer lage kosten, maximale risicospreiding en vermijdt speculatieve transacties. Bovendien wordt er uitsluitend duurzaam belegd.

  • U zit als werkgever niet jarenlang vast aan een weinig flexibel pensioencontract;
  • Betere aansluiting bij individuele wensen en omstandigheden van medewerkers;
  • Bij overlijden komt het geld altijd volledig toe aan de erfgenamen;
  • Uw medewerkers kunnen gebruik maken van fiscale voordelen;
  • Door de inleg te beleggen is er kans op een beter rendement dan sparen;
  • De inleg wordt professioneel belegd door Index People.

Meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw werknemers? Vraag dan onze infosheet voor werkgevers aan en vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij snel contact met u op.

Contact

Wij brengen u ook graag in contact met een financieel adviseur die u en uw medewerkers verder kan informeren over de mogelijkheden. Het is belangrijk om u vooraf goed te laten informeren.

Kennis maken?

Start nu met Pensioenbeleggen

Hogere rendementen en lagere kosten leiden tot een hoger eindkapitaal en dus een hogere uitkering voor u.

Waarom wachten?

Boek nu uw bestaande lijfrente of stamrecht over naar Index People en profiteer direct.

Vragen over onze beleggingswijze of wilt u in contact komen met een financieel adviseur?
Bel of mail ons!